Drukpuntmassage

Een andere naam voor drukpuntmassage is acupressuur. Acupressuur is een oude geneeskunst die ongeveer 5000 jaar geleden in China op papier is gezet.

Het is een druktechniek die gebruik maakt van meridianen en de meridiaanpunten, waarbij de vingers worden gebruikt om druk uit te oefenen op deze belangrijke punten op de huid om zo de zelfgenezende kracht van het lichaam te stimuleren.

Wanneer op deze punten druk wordt uitgeoefend, geeft dit ontspanning in de spieren en het stimuleert de bloedcirculatie en de levenskracht van het lichaam.

Bij acupunctuur en acupressuur worden dezelfde punten gebruikt, maar waarbij acupunctuur naalden worden gebruikt, gebruikt men bij acupressuur zachte, maar stevige druk van de handen.

Ieder punt correspondeert met een emotionele lading. Immers, het lichaam is de spiegel van ziel. Pijn op een lichaamspunt betekent emotionele pijn.

Doordat er tijdens de behandeling wordt uitgemeten bij welke meridiaan er sprake is van blokkades, kan er doelgericht acupressuur uitgeoefend worden.

Doordat er druk gegeven wordt op de pijnplekken en tegelijkertijd gesproken wordt over de emotie die erachter zit, wordt het probleem op meerdere niveaus aangekaart en weggewerkt. 

Bij deze behandeling kan je zitten of liggen op de behandeltafel met kleding aan.